Září
Seznam potravinových alergenů , které podléhají označení alergenu legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l,
13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
seznam alergenů
Pondělí 8.9. |
|||
Obědy | Polévka
Čočková s párkem (0,33l)
Jídla
Menu 1. Maminčino kuřecí stehno (těstoviny,kuřecí játra, žampiony) (220g)
Menu 2. Plzeňský hovězí guláš, houskový knedlík (120g)
Menu 3. Smažený květák, vařený brambor, tatarská omáčka (420g)
Menu 5. Kuřecí prsa na celerovém salátu s jablky a zakysanou smetanou, bagetka (420g)
Menu 6. Grilovaná vepřová kotleta s hermelínem a brusinkami, pečené brambory (120g)
Menu 7 Cordon Bleu, vařený brambor, salátek (150g)
Doplněk k jídlům
Rajčatový salát s rukolou
| ||
Úterý 9.9. |
|||
Obědy | Polévka
Krkonošská cibulačka (0,33l)
Jídla
Menu 1. Pražská hovězí pečeně, houskový knedlík (120g)
Menu 2. Zapečené rybí filé s mozzarellou a rajčaty, bramborová kaše (150g)
Menu 4. Luhačovický špaček, vařený brambor, kyselý okurek (120g)
Menu 5. Kotleta SOUS-VIDE na zeleninovém salátu, česnekový dresink, bagetka (420g)
Menu 6. Králičí ragú, divoká rýže (120g)
Menu 7 Cordon Bleu, vařený brambor, salátek (150g)
Doplněk k jídlům
Perník s jablky
| ||
Středa 10.9. |
|||
Obědy | Polévka
Maďarská (0,33l)
Jídla
Menu 1. GRILL- Kuřecí stehenní steak, salát Coleslaw, bylinkové brambory (150g)
Menu 2. Hověží nudličky se zeleninou a zázvorem, čínské nudle (120g)
Menu 4. GRILL -Bavorská klobása, hořčice, křen, beraní rohy, chléb (150g)
Menu 5. Těstovinový salát se šunkou a sýrem (420g)
Menu 6. Kančí guláš, čerstvá cibulka, špekové knedlíky (120g)
Menu 7 Cordon Bleu, vařený brambor, salátek (150g)
Doplněk k jídlům
Zelný salát s mrkví
| ||
Čtvrtek 11.9. |
|||
Obědy | Polévka
Kuřecí vývar s masem a kapáním (0,33l)
Jídla
Menu 1. Orientálská hovězí pečeně (žampiony, rajčata, papriky), houskový knedlík (100g)
Menu 2. Kuřecí rizoto se zeleninou, strouhaný sýr, červená řepa (120g)
Menu 3. Bramborové šišky s mákem, maštěné máslem (420g)
Menu 5. Vajičkový salát s cibulkou, rukola, 2 ks rohlík (420g)
Menu 6. GRILL- Steak z vepřové krkovice, pečené brambory ve slupce, česnekový dip (120g)
Menu 7 Cordon Bleu, vařený brambor, salátek (150g)
Doplněk k jídlům
Oválek
| ||
Pátek 12.9. |
|||
Obědy | Polévka
Couračka (0,33l)
Jídla
Menu 1. Vepřová pečeně na smetaně, houskový knedlík (120g)
Menu 2. Pikantní směs z vepřových jater, dušená rýže (120g)
Menu 4. Smažený holandský řízek, vařený brambor, kyselý okurek (200g)
Menu 5. Kuřecí prsa na řeckém salátu, bagetka (420g)
Menu 6. Špikovaná krůtí prsa, cizrnové kari (120g)
Menu 7 Cordon Bleu, vařený brambor, salátek (150g)
Doplněk k jídlům
Okurkový salát s jogurtem
| ||
Sobota 13.9. |
|||
Obědy | |||
Neděle 14.9. |
|||
Obědy |