Září
Seznam potravinových alergenů , které podléhají označení alergenu legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l,
13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
seznam alergenů
Pondělí 1.9. |
|||
Obědy | Polévka
Špenátová (0,33l)
Jídla
Menu 1. Koprová omáčka s hovězím masem, houskový knedlík (120g)
Menu 2. Srbské vepřové rizoto, strouhaný sýr, kyselý okurek (120g)
Menu 4. Pečené kuřecí stehno na slanině, těstoviny (220g)
Menu 5. Surimi salát, s čerstvou zeleninou, bagetka (420g)
Menu 6. Krakonošův kotlet, mačkané brambory (120g)
Menu 7 Smažený sýr, vařený brambor, tatarská omáčka (150g)
Doplněk k jídlům
Zelný salát s koprem
| ||
Úterý 2.9. |
|||
Obědy | Polévka
Hovězí vývar s masem a bulgurem (0,33l)
Jídla
Menu 1. Pikantní bůčková roláda, špecle s cibulkou (120g)
Menu 2. Kuřecí Kung-Pao, čínské nudle (120g)
Menu 3. Rajčatové tofu s bazalkou, dušená rýže (420g)
Menu 5. Těstovinový salát s kuřecím masem, baby špenátem, parmezán (420g)
Menu 6. Hovězí kostky po burgunsku, bramborová kaše (120g)
Menu 7 Smažený sýr, vařený brambor, tatarská omáčka (150g)
Doplněk k jídlům
Bublanina s ovocem
| ||
Středa 3.9. |
|||
Obědy | Polévka
Zelná s uzeným masem (0,33l)
Jídla
Menu 1. Frankfurtská vepřová pečeně, houskový knedlík (120g)
Menu 2. Pikantní krůtí směs, bramboráčky (120g)
Menu 4. Čevabčiči, hořcice, cibulka, vařený brambor (120g)
Menu 5. Rajčatový salát s hermelínem a majonézou, bagetka (420g)
Menu 6. Kuřecí steak, červená čočka, rukola (120g)
Menu 7 Smažený sýr, vařený brambor, tatarská omáčka (150g)
Doplněk k jídlům
Mrkvový salát
| ||
Čtvrtek 4.9. |
|||
Obědy | Polévka
Uzený vývar s masem a kroupami (0,33l)
Jídla
Menu 1. Pečené vepřové koleno, kysané zelí, houskový knedlík (100g)
Menu 2. Zapečené šunkafleky, červená řepa (120g)
Menu 3. Žemlovka s tvarohem a jablky, politá karamelem (420g)
Menu 5. Cizrnový salát se sušenými rajčaty, hladkolistou petrželí a feta sýrem, bagetka (420g)
Menu 6. Krůtí steak na zeleném pepři, farfalle s bylinkovým pestem (120g)
Menu 7 Smažený sýr, vařený brambor, tatarská omáčka (150g)
Doplněk k jídlům
Indián
| ||
Pátek 5.9. |
|||
Obědy | Polévka
Zeleninová (0,33l)
Jídla
Menu 1. Pečená klobása, čočka na kyselo, kyselý okurek (120g)
Menu 2. Kapustový karbanátek, vařený brambor, tatarská omáčka (120g)
Menu 3. Zeleninový bulgur se sojovým masem (420g)
Menu 5. Krůtí prsa na zeleninovém salátu, bylinkový dresink, bagetka (420g)
Menu 6. Vepřová krkovička po selsku, dušený špenát, bramborový knedlík (120g)
Menu 7 Smažený sýr, vařený brambor, tatarská omáčka (150g)
Doplněk k jídlům
Okurkový salát se zálivkou
| ||
Sobota 6.9. |
|||
Obědy | |||
Neděle 7.9. |
|||
Obědy |