Září
Seznam potravinových alergenů , které podléhají označení alergenu legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l,
13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
seznam alergenů
Pondělí 15.9. |
|||
Obědy | Polévka
Květáková (0,33l)
Jídla
Menu 1. Štěpánská hovězí pečeně, houskový knedlík (120g)
Menu 2. Vepřové maso BAC-CAN, čínské nudle (120g)
Menu 4. Zapečené šunkafleky, červená řepa (120g)
Menu 5. Šopský salát s balkánským sýrem, bagetka (420g)
Menu 6. Kuřecí steak, mačkané brambory, bylinkový dresink (120g)
Menu 7 Krakonošův oheň, hranolky (150g)
Doplněk k jídlům
Hanácký salát
| ||
Úterý 16.9. |
|||
Obědy | Polévka
Ovarová s rýží (0,33l)
Jídla
Menu 1. Vepřová pečeně, halušky s kysaným zelím (120g)
Menu 2. Smažený sekaný řízek s nivou, vařený brambor, zelný salát (150g)
Menu 4. Pečené filé na bylinkách, zeleninový bulgur (150g)
Menu 5. Krůtí prsa na těstovinovém salátu se sušenými rajčaty a olivami, rukola (420g)
Menu 6. Grilovaná vepřová panenka, žampionová omáčka, tagliatelle (120g)
Menu 7 Krakonošův oheň, hranolky (150g)
Doplněk k jídlům
Kakaovník
| ||
Středa 17.9. |
|||
Obědy | Polévka
Zelná s klobásou (0,33l)
Jídla
Menu 1. Kuřecí stehno na paprice, těstoviny (220g)
Menu 2. Záhorácký závitek, bramborový knedlík (120g)
Menu 3. Penne Pomodoro, parmezán (420g)
Menu 5. Rajčatový salát s mozzarellou a rukolou, bagetka (420g)
Menu 6. Francouzská kachní roláda, bramborová kaše (120g)
Menu 7 Krakonošův oheň, hranolky (150g)
Doplněk k jídlům
Rajčatový salát se zálivkou
| ||
Čtvrtek 18.9. |
|||
Obědy | Polévka
Hovězí vývar s masem a těstovinou (0,33l)
Jídla
Menu 1. Vepřová játra na roštu, vařený brambor, tatarská omáčka (150g)
Menu 2. Segedínský guláš, houskový knedlík (120g)
Menu 4. Špagety s boloňským ragú, parmezán (120g)
Menu 5. Kuřecí prsa, salát Coleslaw, bagetka (420g)
Menu 6. Pečená krůtí prsa, červená čočka s restovanou zeleninou (120g)
Menu 7 Krakonošův oheň, hranolky (150g)
Doplněk k jídlům
Kokoska
| ||
Pátek 19.9. |
|||
Obědy | Polévka
Maďarská (0,33l)
Jídla
Menu 1. Smažený vepřový řízek,vařený brambor, kyselý okurek (120g)
Menu 2. Hrachová kaše, pečená uzená krkovička, čalamáda (120g)
Menu 3. Koprová omáčka, 2 ks vařené vejce, vařený brambor (420g)
Menu 5. Pikantní smažená křídla na zeleninovém salátu, česnekový dresink, bagetka (420g)
Menu 6. Krůtí steak, gnocchi s grilovanou zeleninou (120g)
Menu 7 Krakonošův oheň, hranolky (150g)
Doplněk k jídlům
Mrkvový salát se zálivkou
| ||
Sobota 20.9. |
|||
Obědy | |||
Neděle 21.9. |
|||
Obědy |