Květen
Seznam potravinových alergenů , které podléhají označení alergenu legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l,
13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
seznam alergenů
Pondělí 12.5. |
|||
Obědy | Polévka
Květáková (0,33l)
Jídla
Menu 1. Pečená uzená krkovička, hrachová kaše, kyselý okurek (100g)
Menu 2. Pikantní kuřecí směs, bramboráčky (100g)
Menu 4. Hovězí kostky na barevném pepři, dušená rýže (100g)
Menu 5. Kotleta SOUS-VIDE na zeleninovém salátu, česnekový dresink, bagetka (420g)
Menu 6. Krůtí steak, gnocchi s grilovanou zeleninou (150g)
Menu 7 Smažený květák, vařený brambor, tatarská omáčka (150g)
Doplněk k jídlům
Zelný salát s okurkou
| ||
Úterý 13.5. |
|||
Obědy | Polévka
Hovězí vývar s masem a rýží (0,33l)
Jídla
Menu 1. Kuřecí stehno á la kachna, dušené červené zelí, kynutý bramborový knedlík s houskou (220g)
Menu 2. Krůtí rizoto se zeleninou, strouhaný sýr, kyselý okurek (100g)
Menu 4. Kostky vepřové plece na bylinkách, těstoviny (100g)
Menu 5. Rajčatový salát s mozzarellou a rukolou, bagetka (420g)
Menu 6. Grilovaná vepřová kotleta s hermelínem a brusinkami, mačkané brambory s cibulkou (150g)
Menu 7 Smažený květák, vařený brambor, tatarská omáčka (150g)
Doplněk k jídlům
Mrkvová buchta
| ||
Středa 14.5. |
|||
Obědy | Polévka
Šumavská zelňačka (0,33l)
Jídla
Menu 1. Kuřecí roláda se sušenými rajčaty, dušená rýže (100g)
Menu 2. Smažený holandský řízek, vařený brambor, kyselý okurek (100g)
Menu 4. Maďarský vepřový guláš, houskový knedlík (100g)
Menu 5. Vajíčkový salát s uzenou paprikou a kapií, 2 ks rohlíku (420g)
Menu 6. Pečená krůtí prsa, červená čočka s restovanou zeleninou (150g)
Menu 7 Smažený květák, vařený brambor, tatarská omáčka (150g)
Doplněk k jídlům
Mrkvový salát se zálivkou
| ||
Čtvrtek 15.5. |
|||
Obědy | Polévka
Krupicová s vejci (0,33l)
Jídla
Menu 1. Koprová omáčka s hovězím masem, houskový knedlík (100g)
Menu 2. Krakonošův oheň, dušená rýže (100g)
Menu 4. Špagety s vepřovým masem, pancettou, rajčaty a parmezánem (100g)
Menu 5. Těstovinový salát s kuřecím masem a baby špenátem, parmezán (420g)
Menu 6. Grilovaný telecí karbanátek ve slanině, bramborová kaše, zelný salát (150g)
Menu 7 Smažený květák, vařený brambor, tatarská omáčka (150g)
Doplněk k jídlům
Indián
| ||
Pátek 16.5. |
|||
Obědy | Polévka
Gulášová (0,33l)
Jídla
Menu 1. Kuřecí prsa v teriyaki marinádě, zeleninová rýže (100g)
Menu 3. Zeleninový bulgur se sojovým masem (420g)
Menu 4. Čevabčiči s hořčicí a cibulí, vařený brambor (100g)
Menu 5. Vietnamský nudlový salát s kuřecím masem (420g)
Menu 6. Vepřová krkovička po selsku, dušený špenát, houskový knedlík (150g)
Menu 7 Smažený květák, vařený brambor, tatarská omáčka (150g)
Doplněk k jídlům
Okurkový salát s jogurtem
| ||
Sobota 17.5. |
|||
Obědy | |||
Neděle 18.5. |
|||
Obědy |
- Konfigurace